Blogg

  Foto: Dennis Van Tine/Pa Phots. Har du kjøpt denne? Bildespesial: Se kjendisenes Halloween-bilder. Stor stas: Også kjendisene liker å kle seg. Norge tar mer og mer etter USA med økende kjøpepress, der opphavet til kvelden gradvis forsvinner. Og mens feiringen hadde dødd ut i protestantiske land, hadde den overlevd i Irland. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene. Noe å knaske på, også for flere hundre år siden, var det vanlig å dele ut noe å knaske på den siste dagen i oktober. På 1600-tallet tok briter med seg tradisjonen til USA. Samtidig kan man ha plukket opp elementer fra den meksikansk-katolske feiringen av De dødes dag, som feires.

  Nettdatingsider norsk sex video

  Hvorfor feirer vi Halloween? Derfor feirer vi Halloween Hvorfor feirer vi Halloween, egentlig? Mens vi nå feirer Halloween med knask eller knep, har dagen historiske koblinger til både hekser, drap og det hinsidige. Også for flere hundre år siden, var det vanlig å dele ut noe å knaske på den siste dagen i oktober. Derfor feirer vi Halloween Vi knytter, halloween til utskårne gresskar og til barn som er utkledt som hekser, spøkelser og andre uhyggelige vesener. Hvorfor feirer vi halloween? Hvem er Morten, og hvorfor feirer særlig franskmennene ham hvert år med å spise gås? Hva har grønnsaken gresskar med halloween å gjøre? Halloween har sin bakgrunn i Kelternes markering av nytt.

  Allehelgensdag eller Helgemesse er en gammel minnefest for alle helgener og martyrer. Feirer voksne også Halloween? Hva gjenstår av tradisjoner ved den moderne Halloweenfeiringen? I Norge har vi også en lignende tradisjon i juletider. Samtidig markerte overgangen fra oktober til november slutten på sommeren og innhøstingen, og kelterne feiret høsttakkefesten ved navn. Her får du vite hvorfor. Oppdatert, «knask eller knep!» Det er uttrykket som utkledde barn bruker for å samle inn godteri under Halloween. Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia.


  Samtidig skal man ha samlet inn mat til høsttakkefesten og ha gått fra dør til dør for å spørre etter brensel. Hvorfor pynter man med gresskar? På halloween er skillet mellom det vanlige livet og nattelivet usynlig. Da kler barn og voksne seg ut, gjerne som nisser. Oktober kan man forvente flere hekser gå rundt i gatene. Siden Halloween er en slags grensesprengende fest, hvor det er lov til å være litt gal og vill, så er det noen - gjerne barn under den kriminelle lavalder, som benytter anledningen til eggkasting, tagging og hærverk. Før i tiden kunne hekser og trollfolk bli brent levende på bål for å ha drevet med farlig magi på Halloween. Send oss bilder fra din feiring! Derfor feiret de Samhain, da swinger club frankfurt große dildos de trodde at gjenferdene returnerte til jorden. Kelterne mente at det gamle året døde om kvelden den siste dagen i oktober. Andre religioners innflytelse, men de kristne har også hatt innflytelse på tradisjonen, da de hedret helgenene sine den. Og da sultkatastrofen rammet Irland på 1850-tallet immigrerte 700.000 irer til USA, og slik slo tradisjonen røtter der. Voksne markerer thai massasje nesttun sex vedo gjerne også ved å invitere til Halloweenfest med utkledning og servering av diverse tapasretter, gjerne med litt skremmende preg. Den er totusen år gammel, og vi sier mer enn gjerne ja takk til en fest! Siden har Norge tatt mer og mer etter USA med økende kjøpepress der opphavet til kvelden gradvis forsvinner. Oktober feiret det keltiske folket, bosatt på de britiske øyer og i Nord-Frankrike, overgangen til et nytt. Vi ble påvirket av den amerikanske tradisjonen. Kelterne mente også at grensen mellom det levende og det døde var kvelden før det nye året. Det ble uvær, mange omkom og mannen ble brent på bålet, sier Hagen. Den moderne feiringen tok til for om lag 150 år siden i USA. I den gresk-ortodokse kirke ble dagen siden det. Halloween blir også kalt allehelgensaften. Hvor lenge har Halloween blitt feiret, i verden og i Norge? Halloween er en overgangsfest mellom sommer og vinter. For denne natten ferdet de døde på jorden i følge med nisser, alver og annet skramt.


  Tine helene valle nude massasje tantra oslo

  Halloween er viktigere enn julaften Sånn har du aldri sett Amal Clooney før Fra andre aviser Fikk du skummelt besøk i kveld? Mannen ble drept av politiet. Opprinnelig FRA irland: To irske jenter feirer Halloween i Dublin. Kelterne forbandt denne dagen med død, og trodde at skillet mellom levende og død ble visket ut denne dagen. Samhain i forbindelse med denne overgangen fra sommer til vinter. Barn kledd i skumle kostymer.

  Hvor mange tenner har et vont menneske studie test

  I Sverige har politiet gitt klar beskjed: Ikke gå rundt i halloween-kostyme med lekevåpen! Det de egentlig vil ha, er godteri. Oktober forventer utkledde barn å få sine godteriposer fylt opp ved hjelp av ordene «knask eller knep». Halloween har sin bakgrunn i Kelternes markering av nytt. Høsttakkefest, opprinnelig var det Samhain den. Det finnes nemlig ingen skrifter fra før irenes og skottenes masseimmigrasjon på midten av 1800-tallet som indikerer at Halloween var en normal tradisjon i Statene. Har man alltid spist så mye godteri på Halloween?